Zootekni - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 31
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Ziraat Mühendisi ünvanıyla
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Hayvancılık alanında çalışacak bilgiyle donatılmış Zooteknistler yetiştirip ülke ve dünya hayvancılığına katkıda bulunmaktır.

Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Ahmet ŞAHİN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Ar. Gör. Merve GÜLLÜCE
Sekreter
Öğrenci İşleri Memuru Eren SEÇEN
Tarihçe
Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Bölüm kendi içinde Hayvan Yetiştirme, Yemler ve Hayvan Besleme, Biyometri ve Genetik olmak üzere üç Anabilim dalından oluşmaktadır.
Kazanılan Derece
Mezun olunduğunda Ziraat Mühendisliği diplomasına sahip olunur.
Kabul Koşulları
T.C. Yüksek Öğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi sınavlarda Ahi Evran Üniversitesinin fakültelerinde ve yüksekokullarında öğrenci olma hakkı kazanan aday, Rektörlükçe ilan edilen süre içinde yine Rektörlükçe belirlenen belgelerle kesin kaydını yaptırır.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES ve yabancı dil sınavlarından geçerli not almaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bölümümüzde normal eğitim- öğretim süresi 4 yıldır(240 AKTS). Ahi Evran Üniversitesi Eğitim-Öğretim yönergesi geçerlidir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar Tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar, tarımsal araştırma kurumları, tarımsal kooperatifler, yetiştirici birlikleri, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvancılık işletmeleri, yem sektörü, biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren firmalar, çeşitli finans kuruluşları, belediyeler, tarımsal üretim, ithalat ve ihracat işleriyle uğraşan özel kurum ve kuruluşlarda çalışma imkânına sahiptir. Ayrıca özel çiftlik kurma ve yönetme yanı sıra akademik çalışmalar yapmak için üniversitelerde görev alabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler yarıyıl içi sınav ve çalışmalarından başka, bir de yarıyıl/yıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Bir dersin her yarıyılda /yılda en az bir ara sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavları dekanlıkça belirlenerek, ilan edilen tarih, yer ve saatte yapılır. Fakülte Kurul kararıyla ayrıca staj, uygulama, laboratuar sınavları açılabilir Bir dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girebilmek için; a)Kayıt yenilemek, b)Teorik dersin en az % 70'ine devam etmek, c) Dersin varsa uygulama ve laboratuarının en az % 80'ine devam etmek ve başarılı olmak, d)Yarıyıl/yıl içinde yapılan ara sınavlara katılmak gerekir.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2221