Fotoğrafçılık ve Kameramanlık - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 47
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Medya sektörü için fotoğrafçı, kameraman ve teknik personel yetiştirmenin yanı sıra, program metni yazıp çekebilen, kurgulayan, mesleki gelişmeleri takip eden ara eleman yetiştirilir.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan UZUN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr. Gör. Kıvanç EKŞİOĞLU
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Esra YILMAZ
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Osman ÇAKIR
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Yeliz BALCI
Tarihçe
Program 2012 yılında T.C. Ahi Evran Üniversitesi, Mucur Meslek Yüksekokulu bünyesinde, mesleki eğitim ön planda tutularak ve uygulama ağırlıklı bir yöntemle eğitim-öğretim vermeye başlamıştır. Program sektörün ihtiyacı olan Medya, reklam ve görüntü üretimi süreçlerinde etkin bir şekilde görev alabilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
Kazanılan Derece
120 AKTS’li program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Merkezi sınav ile öğrenci kabul etmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı Mezunları, Dikey Geçiş Sınavı'ndan geçerli not almaları koşuluyla diğer üniversitelerin lisans programlarında öğrenim görebilirler. Bu programlar;
Basın ve yayın, Film Tasarımı, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video, Gazetecilik, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Grafik, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarımı, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, Medya ve İletişim Sistemleri, Radyo ve Televizyon, Radyo, Sinema ve Televizyon, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, Yeni Medya.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 30 işgünü olacak şekilde zorunlu stajı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar; kamu veya özel sektörde faaliyet gösteren moda, reklam ve tanıtım fotoğrafı, moda kameramanlığı, Yönetmenlik, görüntü yönetmenliği, reklam kameramanlığı, stüdyo kameramanlığı ve görüntü üretim süreçlerinde çalışma imkanı bulurlar. Ayrıca sektörde kendi çalışma alanlarını açarak kendilerine iş imkanı sağlayabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin %70'ine ve uygulamaların en az %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı % 40 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için o yarı yıla ait not ortalamasının en az 2.25 olması gerekir.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7216