Tıbbi Görüntüleme Teknikleri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Tıbbi Görüntüleme Teknikeri; yapılacak radyolojik tetkikle ilgili hastaları bilgilendirerek hazırlanmalarını, tetkik sırasında hastanın radyasyon güvenliğini ve mahremiyetini, tetkik sonrasında ise hasta bilgilerinin gizliliğini sağlamaktadır. Sorumlusu olduğu tıbbi demirbaşların periyodik bakım ve onarımlarının takibini yaparak, arıza hallerinde bölüm sorumlularına veya biyomedikal ünitesine durumu ileterek, yapılan işlemlere ilişkin kayıt tutmakta ve tetkiklerin düzenli arşivlenmesini sağlamaktadır.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, hekimin istediği radyolojik tetkikleri en uygun çekim protokolleri ile gerçekleştirmektedir. Öncelik sırasına göre hastaları kabul ederek, tetkiklerin ilgili bölümlere sevk edilmesini sağlamaktadır.

Örgün öğretim olarak eğitim vermekte olan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı, hastalıkların doğru tanı ve tedavisinin yapılmasını hedeflemektedir. Toplumun sağlıklı bireylerden oluşabilmesi için hastalıkların erken tanı ve tedavisi son derece önem taşımaktadır. Erken tanı ve tedavi sürecinde ise tıbbi görüntüleme yöntemleri çok kıymetli veriler sunmaktadır. Tıbbi görüntüleme yöntemlerinin verimli bir şekilde hedefine ulaşması, alanında iyi yetişmiş bir ekibin varlığı ile mümkün olmaktadır.

Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Arif Onur DİRLİK
Program Başkanı
Öğr. Gör. Güney GÜRSOY
Tarihçe
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Önlisans Programı 2019-2020 Güz Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlamış olup eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kazanılan Derece
ÖnLisans
Kabul Koşulları
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı; T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu elde edilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre öğrenci alır.
Üst Kademeye Geçiş
Hemşirelik ve Hemşirelik Sağlık Hizmetleri bölümlerine DGS ile geçiş yapılabilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi ve 30 iş günü staj tamamlaması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar üniversite,devlet,özel hastaneler ve görüntüleme merkezleri ile muayenehanelerde çalışabilirler. Devlet hastaneleri ve özel hastanelerin konvansiyonel röntgen,Bilgisayarlı Tomografi,Manyetik Rezonans Görüntüleme,Vasküler Anjio,Nonvasküler Girişimsel Radyoloji gibi birimlerinde, Nükleer Tıp,Radyoterapi bölümlerinde;özel hastaneler,özel görüntüleme merkezleri ve muayenehanelerde çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Ahi Evran üniversiteisi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğinin maddeleri uygulanır.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7296