İnşaat Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 40
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı İnşaat Mühendisi ünvanıyla
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2017-2018 Güz döneminde 1 profesör,  1 doktor öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisi ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.  


Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Mehmet Mustafa Önal
Tarihçe
Fakültemiz 15.04.2011 tarih ve 27906 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2011/1595 karar sayısı ile kurulmuştur. Üniversitemizin Bağbaşı Yerleşkesinde bulunan Sağlık-Kültür ve Spor İşleri Daire Başkanlığına ait binada 650 m2 kapalı alanda hizmet vermektedir. Fakültemizde 2 profesör, 5 doçent 22 yardımcı doçent, 1 doktor araştırma görevlisi ve 23 araştırma görevlisi ile 5 idari personel görev yapmaktadır. Fakültemizin akademisyenleri çalışmalarını 11 bölüm ve 40 anabilim dalında sürdürmektedir. 2014 yılında fakültemiz öğretim üyelerinin çalışmaları ile İleri Teknolojiler Anabilim Dalı üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak kurulmuş ve yüksek lisans eğitimine başlanmıştır. Ayrıca fakültemiz bünyesinde bulunan Genetik ve Biyomühendislik bölümünü içerecek şekilde Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Genetik ve Biyomühendislik Tezli Yüksek Lisans Programı açılmıştır.

2017-2018 eğitim - öğretim yılı için fakültemiz Makine Mühendisliği bölümüne 100, İnşaat Mühendisliği bölümüne 40 öğrenci alınmıştır.

2017 yılsonu itibariyle Mühendislik-Mimarlık Fakültemizin devam etmekte olan inşaatı ve altyapı çalışmaları tamamlanacaktır. Fakülte binası kampüs içindeki 14757 m2 büyüklüğünde bir alan üzerinde kurulmaktadır. Fakülte binası 4 kattan oluşan ve içinde 70 idari büro, 25 laboratuvar, 16 sınıf, 20 seminer ve toplantı salonu ile kaliteli bir eğitim-öğretim sunulması planlanmaktadır.

Üniversitemizin YÖK tarafından pilot üniversite seçilmesiyle birlikte yenilenebilir enerji alanında çalışmalar yapılması konusunda öğretim üyeleri teşvik edilmektedir.
Kazanılan Derece
Bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler inşaat mühendisliği alanında lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için öğretim programında belirlenen tüm derslerden ve stajlardan başarılı olmak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları,ülke genelinde özel veya kamu kuruluşlarında, proje ve saha uygulaması alanlarında yaygın olarak istihdam edilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Dönem başında derslere kayıt yaptırması, dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7493