Makine Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Makine Mühendisi ünvanıyla
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Ahi Evran Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nün amacı, Ulusal ve Uluslararası düzeyde eğitim-öğretim vererek, sanayide teknik, idari ve Ar-Ge çalışmalarında görev alabilecek bilgi ve deneyimle donanmış sürekli öğrenme alışkanlığına sahip, girişimci, ekip çalışmasına yatkın, çözüm üretebilen, araştıran, analiz ve sentez becerisi kazanmış, teknolojik gelişmelere açık, çevre ve kültür değerlerine duyarlı, ülkesine ve insanlığa yararlı olan, toplumun yaşam kalitesini artırmaya yönelik bilimsel araştırma yapan ve teknoloji üretebilen, evrensel düşünme yetkisine sahip ve ufku geniş, makine mühendisleri yetiştirmektir.
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Ali Osman KURBAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Ar. Gör. Dr. Aslı TİKTAŞ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Ar. Gör. Faik YILAN
Tarihçe
Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 15.04.2011 tarih ve 27906 sayılı resmi gazetede 2011/1595 yayınlanan karar sayısı ile kurulmuş olup 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Makine Mühendisliği Bölümü İlk Öğrencilerini birinci ve ikinci öğretimde almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece
Bölümü başarı ile tamamlayan öğrenciler makine mühendisliği alanında lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için öğretim programında belirlenen tüm derslerden ve stajlardan başarılı olmak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları, ülke genelinde özel veya kamu kuruluşlarında, proje ve saha uygulaması alanlarında yaygın olarak istihdam edilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Dönem başında derslere kayıt yaptırması, dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7494