Tıp Programı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 6
Azami Süresi (Yıl) 9
Kontenjanı 80
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof. Dr. Muttalip ÇİÇEK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Güneş Dinç Akbulut
BEK Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi Dilek KUZAY
BEK Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi Ülken Tunga BABAOĞLU
Sekreter
Bilgisayar İşletmeni Banu TOKER
Tarihçe
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi, alanında uzman bireyler yetiştirmek amacıyla;17/05/2007 tarihli ve 5662 sayılı kanunun 3 maddesinin a bendinin başına rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Tıp fakültesi eklenerek 29 mayıs 2007 tarihinde kurularak hizmete başlamıştır. 2016-2017 eğitim döneminde 60 öğrenci ile aktif Tıp eğitimine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Tıp Fakültesinden mezun olan öğrenciler Tıp Doktoru ünvanı alırlar.
Kabul Koşulları
Lise Diploması, Ülke çapında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu ile kabul edilir
Üst Kademeye Geçiş
Tıpta Uzmanlık Sınavına girerek herhangi bir alanda uzmanlık eğitimine devam etme imkanı vardır. Bu eğitim sonrasında Uzman Hekim ünvanı kazanmaktadırlar. Ayrıca Yüksek Lisans diplomasına sahip olduklarından Üniversitelerin ilgili alanlarında Doktora programlarına başvurma hakkına sahiptirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet şartları dereceye yönelik kurallarla aynı şartları içerir. Tıp Doktoru ünvanı kazanmak için öğrencilerin temel tıp ve klinik en az CC derecesi (60 not ortalması) alarak başarılı olmaları ve son sene 12 ay süre ile intörn doktor olarak çalışmaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Tıp Fakültesi mezunları zorunlu hizmet için T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen kura ile birinci basamak sağlık hizmetinde toplum sağlığı birimleri, kamu hastanelerinin acil servisleri gibi çeşitli sağlık birimlerinde çalışır. Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı başaran tıp doktorları ise çeşitli üniversitelerin hastanelerinde veya T.C. Sağlık Bakanlığı’na ait eğitim ve araştırma hastanelerinde hekim olarak çalışmaya başlarlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, ölçme ve değerlendirme Tıp Fakültesi ve Üniversite Senatosu tarafından düzenlenen yönetmeliklere göre yapılmaktadır. İlk üç yılda entegre eğitim sistemi gereği her kurul sonunda pratik ve çoktan seçmeli sınav yapılmakta ve her dönem (yıl) sonunda final sınavları uygulanmaktadır. 4 ve 5. yıllarda öğrenciler staj sonu sözlü, yazılı ve/veya pratik sınavlarla değerlendirilmektedirler. 6. yılda staj sonunda devam ve pratik yeterlilik açısından değerlendirilir. Notlar 100 üzerinden değerlendirilir. 86-100 arası AA, 81-85 BA, 76-80 BB, 66-75 CB, 60-65 CC ve 0-59 FF olarak uygulanır. En yüksek derece olan AA’nın kredi olarak karşılığı 4.00, BA’nın 3.5, BB ’nin 3.0, CB’nin 2.5, CC’nin 2.0 ve FF’ün 0.0 olarak kabul edilir. AA ile CC arasındaki dereceler geçer notlardır. Dönem 1,2 ve 3’te her dönem puanı kurul sonu sınav toplamının %60’ı ve final sınavının %40’ı toplanarak hesaplanır. Öğrencinin ilgili dönemi geçmesi için dönem puan ortalamasının 100 üzerinden 60 puan olması gerekmektedir.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7500