Müzik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 40
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği
Program Bilgileri 
Müzik
Dili Türkçe
Bölüm Başkanı (yada Eşdeğeri) Prof. Dr. Kubilay KOLUKIRIK
Bölüm ECTS ve Erasmus KoordinatörüDr.Öğr.Ü. Mehmet Erhan YİĞİTER
 
Bölüm Sekreteri

Selçuk PARLAK


Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 40
 
Staj Durumu

Yok

Mezuniyet Ünvanı 
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Tarihçe
Üniversitemiz Senatosunun 27/02/2012 tarih ve 2012-04 sayılı toplantısında Güzel Sanatlar Fakültesi kurulma kararı teklif edilmiş; Milli Eğitim Bakanlığı’nın teklif yazıları üzerine Bakanlar Kurulunun 25/06/2012 tarih ve 2012/3363 sayılı kararnamesiyle Ahi Evran Üniversitesi’ne Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması kararlaştırılmıştır. Bu kararın 04/08/2012 tarih ve 28374 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte Ahi Evran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kurulmuştur. Ancak şehrimiz hatta ülkemizin yetiştirdiği güzide sanatçılardan Neşet Ertaş’ın vefatı dolayısıyla Üniversitemiz Senatosu’nun aldığı karar ile Güzel Sanatlar Fakültemizin isminin değiştirilmesi yönünde süreç başlatılmış ve YÖK’e başvuruda bulunulmuştur. YÖK ve ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nda onaylanan kararın Bakanlar Kurulu’na sunulmasının ardından Bakanlar Kurulu’nun 25 Mart 2013 tarihli toplantısında alınan kararın ardından Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ismi, “Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi” olarak değiştirilmiştir. 12 bölümden oluşan Fakültenin Müzik Bölümü 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır. 
Kazanılan Derece
Müzik Anasanat Dalını başarıyla tamamlayan mezunlara Lisans diploması verilmektedir.

Kabul Koşulları
Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Müzik Bölümü Müzik Anasanat Dalına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler öncelikle ön kayıt için gerekli olan, ÖSYM değerlendirme sınavından her yıl belirlenen baraj taban puanını almak zorundadırlar. Yetenek sınavları ile öğrenci alan Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünün iki aşamalı yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, yerleştirme işlemine alınır. Asil kayıt listesine giren öğrenciler, kesin kayıt yaptırma hakkına sahip olurlar.

Üst Kademeye Geçiş
Lisans programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci; Güzel Sanatlar Enstitülerinin Müzik Bölümleri, Eğitim Enstitülerinin Müzik Eğitimi  bölümleri, çeşitli fakültelerin veya alandan öğrenci kabul eden diğer Müzik ve Sahne sanatları dallarında yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarına başvuruda bulunabilirler.

Mezuniyet Koşulları
Bölüm, yükseköğretimde 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Öğrenciler mezun olabilmek için programda yeterli krediyi sağlayacak zorunlu ve seçmeli derslerden başarılı olmak zorundadırlar. 
İstihdam Olanakları

Öğrenciler bölümden mezun olduktan sonra, ilgili kurumlarda alanlarına göre müzisyen ve güzel sanatlarla ilgili eğitim kurumlarında akademisyen olarak çalışabilecekleri gibi, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına katılarak öğretmenliğe müracaat hakkı da elde edebilirler.


Ölçme ve Değerlendirme
Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için her yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini müteakip iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır. Yarıyıl içinde 8. haftada Vize sınavları uygulanmaktadır.


Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Kubilay KOLUKIRIK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erhan YİĞİTER
Sekreter
İdari Kiraz Bakırcı
Tarihçe
2014 yılında açılmış olan Müzik Bölümü, 4 yıllık lisans eğitimi süresince alanında uzman öğretim elemanları yoluyla Türk ve Batı müziği eğitimi vermek üzere kurulmuştur. Üniversitemizde açılan bu program Müzik bölümü Müzik Ana Sanat Dalı adı altında lisans eğitimi verecektir. 2014 yılında açılmış olan Müzik Bölümü, 4 yıllık lisans eğitimi süresince alanında uzman öğretim elemanları yoluyla Türk ve Batı müziği eğitimi vermek üzere kurulmuştur. Üniversitemizde açılan bu program Müzik bölümü Müzik Ana Sanat Dalı adı altında lisans eğitimi verecektir. Müzik bölümü programı bütün dünyada Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyesinde yürütülmektedir. Üniversitemizde de Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yürütülecektir. Eğitim ve öğretime 2017-2018 yılında başlanmıştır.Üniversitemizde de Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yürütülecektir.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Müzik alanında lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Müzik Bölümü Müzik Anasanat Dalına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci öncelikle ön kayıt için gerekli olan, ÖSYM değerlendirme sınavından her yıl belirlenen baraj taban puanını almak zorundadır. Yetenek sınavları ile öğrenci alan Güzel Sanatlar Fakültemizin iki aşamalı yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, yerleştirme işlemine alınır. Asil kayıt listesine giren öğrenciler, kesin kayıt yaptırma hakkına sahip olurlar.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve yeterli müzik bilgi ve becerisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bölüm, yükseköğretimde 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Öğrenciler mezun olabilmek için programda bulunan toplam 162 kredi/saatlik derslerden başarılı olmak zorundadırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunların İstihdam Profilleri Mezunlarımız öncelikle ülkemizin müzik alanında araştırmacı, yorumcu ve icracı ihtiyacı olan Üniversitelerin ilgili bölümlerinde, Kültür Bakanlığı müzik topluluklarında, T.R.T. bünyesinde ve Senfoni Orkestralarında çalışma imkânına sahip olabilirler. Bunun yanı sıra mesleklerini dernekler, belediyeler, vakıflar ve özel kurum ve kuruluşlarda icra edebilme imkânına sahip olacaklardır. Ayrıca kendi ilgi alanları doğrultusunda uzmanlaşmak isteyen mezunlar, Fakültemiz ve diğer fakülteler bünyesindeki yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavları katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7802