Moleküler Biyoloji ve Genetik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Faruk SELÇUK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Selin ÖZKAN KOTİLOĞLU
Sekreter
Bilgisayar İşletmeni Memiş GÖKOĞUZ
Tarihçe
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü 2016 yılında kurulmuş ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde lisans eğitimi vermeye başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan mezunlara Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü lisans derecesi verilir.
Kabul Koşulları
Lise ve dengi okul diplomasına sahip olmak ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)' nin uyguladığı merkezi sınavın ilgili alanından yeterli puanı almış olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü mezunları lisansüstü giriş sınavı (ALES) ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları durumunda yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilirler ve belirledikleri bir konuda uzmanlık eğitimi alabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.0 genel ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız
1. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’den yeterli puanı almaları koşulu ile ilgili bakanlıklarda ve araştırma enstitülerinde
2. Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerde akademisyen olarak
3. Hastaneler, Tanı laboratuvarları ve Tüp Bebek Merkezlerinde
4. Klinik araştırma ve ilaç sektöründeki özel firmalarda
5. Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Biyoteknoloji ve Genetik mühendisliği alanlarında AR-GE faaliyeti, üretim ve sarf ve donanım dağıtımı yapan firmalarda
görev yapabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında ders kaydı yapması ve ayrıca derslerin en az %70'ine devam etmesi gerekmektedir. Öğrenciler her ders için bir ara sınav ve yarıyıl sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınav %40, yarı yıl sınavı %60 oranında dahil edilir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bağıl Değerlendirme Katma sınırı 20 puan, yarıyıl sınav limiti 30 puan ve Ham Başarı Notu alt sınırı 40 puandır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notunu alanlar başarılı sayılır. DC notu şartlı başarılı sayılır. Öğrencinin DC notuyla başarılı sayılması için genel not ortalamasının en az 2,25 olması gerekir. Kurallar Ahi Evran Üniversitesi sınav yönergesinde ayrıntılı bir şekilde verilmiştir.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7957