Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Özlem YILMAZ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr. Gör. Özlem YILMAZ
Sekreter
Memur Hilal ÖLMEZ
Tarihçe
2005 yılında Gazi Üniversitesi bünyesinde kuruldu. 2006 yılında Ahi Evran Üniversitesi'nin kurulmasıyla aynı yılda bu üniversiteye bağlanarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul Koşulları
ÖSYM'nin yaptığı sınavda üniversitemiz için yeterli puanı alan öğrenciler programa yerleştirilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS)' ına girerek üniversitelerin 4 yıllık eğitim ve öğretim veren bölümlerine girebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği alanında önlisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşığı) tümü ile toplam 30 iş günü stajını başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Program mezunları temelde avukatlık ve hukuk bürolarında hukuk sekreteri olmak üzere Adalet Bakanlığı bünyesindeki Adliyelerdeoluşturulan ön bürolarda ön büro-danışma memuru olarak istihdam edilebilirler.
Program mezunlarının istihdam olanakları oldukça yüksektir. bu programı başarıyla bitirenler özel sektör ve kamu kuruluşlarında yönetici sekreterleri; çeşitli işletmeler ile kamu ve özel sektöre ait iaderelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca mezunlarımız; başta hukuk sekreterliği olmak üzere hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan yönetici sekreterliği görevini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır.
Ölçme ve Değerlendirme
Programda eğitim-öğretim gören öğrenciler Ahi Evran Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne tabidirler. İlgili Yönetmelik gereği bir Eğitim-Öğretim yılı Güz ve Bahar olmak üzere toplam iki yarıyıldan oluşmaktadır. Her yarıyılda bir ara sınav (Vize) ve bir de yarıyıl sonu (Final) sınavı yapılmaktadır. Söz konusu yarıyılda aldığı derslerden Yarıyıl sonu (Final) sınavında başarısız olan öğrencilerin Bütünleme sınavlarına girmeleri mümkündür. Ara sınavın ders notuna katkısı ise % 60' tır.



https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=8414